У недељу, 13.3.2016. год. у Основној школи “Бранко Крсмановић“ у Сикирици одржано је општинско такмичење из географије. Учествовало је 65 ученикa из 8 основних школа општине Параћин, 38 ученика седмог разреда и 27 ученика осмог разреда. У дивној атмосфери која је уобичајена за такмичење најбољих географа, активности су протекле у складу са планираним распоредом, најуспешнији ученици награђени су дипломама и наградама, а признања су уручена и најуспешнијим наставницима. Сви такмичари награђени су похвалама за учешће.
Ученици који су освојили I и II место (80 и више бодова на тесту) пласирали су се за виши ранг такмичења (окружно такмичење), тако да ће 4 ученика седмог разреда и 7 ученика осмог разреда учествовати на окружном такмичењу 3. априла 2016. године, такође у Основној школи “Бранко Крсмановић“ у Сикирици. Ученик седмог разреда наше школе из Бусиловца, Павле Милановић, освојио је прво место са највећим бројем поена.
Свим такмичарима честитамо на постигнутим резултатима и пуно среће на окружном такмичењу које ће бити организовано такође у нашој школи, 2. априла 2016. године!