OБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ И РОДИТЕЉЕ

Због тренутне епидемиолошке ситуације и проглашења ванредног стања у земљи, образовно – васпитни рад ће се реализовати учењем на даљину. Почетак реализације је уторак, 17.март.

          Свакодневно, од 8 часова, шест дана у недељи, биће емитовани часови на РТС Каналу 3, према распореду по разредима. Распоред ће бити доступан дан пре емитовања, на сајту Министарства просвете ( https://www.rasporednastave.gov.rs/ ). За ученике од 1. до 7.разреда биће по два часа дневно, а за ученике 8.разреда три часа дневно (српски језик, математика и један од предмета из комбинованог теста за полагање ЗИ).

          Сви емитовани часови биће доступни на платформи РТС Планета , где се могу накнадно и више пута погледати. Оператери неће наплаћивати проток и пренос података за наведене едукативне садржаје.

          Одељењске старешине и предметни наставници оствариће потребну комуникацију са ученицима и њиховим родитељима, у циљу додатних упутстава за учење након емитовања часова, што се односи и на мање заступљене предмете на РТС Каналу 3 (презентације, домаћи задаци, задаци за вежбање, илустрације, цртежи и друго).

          За ученике који раде по ИОП-у, наставници и волонтери који раде са тим ученицима, припремиће посебне материјале за учење, а о начину рада и сарадње договориће се са родитељима ученика.