У суботу, 30.03.2019. године у нашој школи одржано је Појединачно и екипно првенство ученика основних школа поморавског округа у шаху за школску 2018/2019 годину. Прелепо шаховско дружење, пријатна атмосфера у којој су уживали и учесници такмичења и њихови наставници и родитељи. На такмичењу је учествовало око 130 шахиста из 23 школе, веома јака конкуренција у којој су наши ученици остварили најбоље резултате, освојили су највише диплома и највише пласмана на републичко такмичење.
Екипа наше школе освојила је ПРВО место и пласман на републичко такмичење (Саша Лукић, Лазар Марковић, Слободан Миловановић, Александар Богдановић, Андријана Јаћимовић, Весна Милојевић, Урош Милић, Стефан Поповић и Анастасија Урошевић).
У појединачној конкуренцији ПРВО место и пласман на републичко такмичење освојила је Александра Гојковић ученица 1. разреда из Дреновца, ДРУГО место и пласман на републичко такмичење освојили су Сара Милосављевић ученица 1. разреда из Дреновца, Исидора Милић ученица 4. разреда из Дреновца, Стефан Поповић ученик 4. разреда из Дреновца, Саша Лукић ученик 5. разреда из Дреновца и Андријана Јаћимовић ученица 8. разреда из Бусиловца. ТРЕЋЕ место освојили су Василије Лукић ученик 2. разреда из Дреновца, Весна Милојевић ученица 3. разреда из Дреновца, Теодора Милић ученица 4. разреда из Дреновца и Александар Богдановић ученик 7. разреда из Сикирице. Честитамо свим ученицима и наставници Тањи Стојковић.