Да је другарство звезда која небо краси, показали су данас ученици из Ратара и њихови гости, ученици другог разреда из ОШ“ Ђура Јакшић“ из Параћина. Ученици су данас кроз разноврсне активности заједно учили, играли се и дружили. Дан су употпунили и тако што су посетили пољопривредно домаћинство породице Радојевић из Ратара, која је госте и наше ученике лепо дочекала и показали им чиме се све једна породица на селу бави. Ово је била још једна активност којом смо обележили значајан јубилеј, 170. година постојања и рада наше школе.
Одељења из Ратара и одељење другог разреда из ОШ „Ђура Јакшић“ из Параћина су такође и учесници међународног пројекта ЧАРОБНА ИНТЕРКУЛТУРАЛНА МРЕЖА ПРИЈАТЕЉСТВА, којим се деца из различитих земаља преко интернета упознају и друже. Такође овај пројекат омогућава и да деца што више промовишу културу, науку, језик и уметност сопствене земље.
Да овај дан буде овако успешан, заслужне су и учитељице из Ратара, Биљана Петровић и Весна Милојковић Милосављевић које су га осмислиле и организовале , као и учитељица Зорица Давидовић из Параћина и њени ученици са којима је данас започето једно лепо дружење.
Овом приликом се захваљујемо и породици Радојевић из Ратара на гостопримству и учешћу у овом дану.