У недељу, 18.3.2018.године у ОШ “Вук Караџић“ у Ресавици, одржано је Појединачно и Екипно првенство ученика основних школа поморавског округа у шаху, за школску 2017/18.годину. Такмичење је из Календара такмичења и смотри ученика основних школа Министарства просвете, науке и технолошког развоја. У веома јакој конкуренцији, од преко 100 играча, наши ученици су остварили изванредне резултате. Освојили су највећи број диплома у Појединачној конкуренцији, а у Екипној су освојили 2.место и пласман на Републичко такмичење (Саша Лукић, Слободан Миловановић, Лазар Марковић, Александар Богдановић, Милица Миловановић, Андријана Јаћимовић и Анђела Урошевић).

У Појединачној конкуренцији треће место освојили су Василије Лукић, ученик 1.разреда из Дреновца и Слободан Миловановић, ученик 5.разреда из Дреновца.

Друго место и пласман на Републичко такмичење освојили су Весна Милојевић, ученица 2.разреда из Дреновца, Сава Милосављевић, ученик 2.разреда из Дреновца, Теодора Милић, ученица 3.разреда из Дреновца, Стефан Поповић, ученик 3.разреда из Дреновца, Андријана Јаћимовић, ученица 7.разреда из Бусиловца и Милица Миловановић, ученица 8.разреда из Дреновца.

Прво место и пласман на Републичко такмичење освојили су Саша Лукић, ученик 4.разреда из Дреновца, Исидора Милић, ученица 3.разреда из Дреновца и Анђела Урошевић, ученица 8.разреда из Дреновца.